Familie Kulbich naar Nederland

01/03/2022

De hulpverlening van Stiching Little John in Oekraïne wordt gecoördineerd door de famillie Kulbich. Sinds Luba is overleden is haar werk overgenomen door haar kinderen. Ook zij zijn op de vlucht geslagen richting het westen. Direct nadat ze in de vroege ochtend werden opgeschrikt door het luchtalarm hebben ze het hoognodige bijeen gepakt en zijn in de auto vertrokken. Sacha Kulbich en zijn gezin wonen 

in Bucha, dit is de stad waarbij een militair vliegveld ligt en waar vanaf het begin van de inval zwaar wordt gevochten. 

Vanuit Kiev is ook Lena Kulbich met haar gezin zo snel mogelijk vertrokken. ZIj reist samen met haar vader Victor en zus Yula en haar gezin. Na een lange reis zijn ze uitein- delijk aangekomen in Uzhgorod, een stadje bij de grens met Slowakije. Hier hebben ze voor even onderdak gevonden om tot rust te komen. Het is de bedoeling dat de vrouwen met kinderen en Victor de grens overgaan. De mannen kun- nen niet mee over en zullen terugkeren richting Kiev. 

WIj houden dagelijks contact met de familie Kulbich en hebben aangeboden om hen naar Nederland te halen en ze een veilige plaats te bieden voor zolang het nodig is. Het blijkt nog een hele tour om een groep van 10 (volwassenen en kinderen) in deze hectische situatie naar Nederland te halen. We hopen dat dit snel zal lukken. 

Meer nieuws